"Alla Sveriges discgolfbanor på ett ställe."
 

Brickebergs DGB

Läs om banklassificering

Beskrivning av bana

- Belägen på den gamla sjöbottnen i sänkan mellan Brickebergskyrkan och villaområdet Brickeberg, nedanför Örebro Universitet. Första tee finns på baksidan av Kunskapsskolan. Banan letar sig även upp i förkastningsbranten på andra sidan Norrköpingsväg

Läs mer

Belägen på den gamla sjöbottnen i sänkan mellan Brickebergskyrkan och villaområdet Brickeberg, nedanför Örebro Universitet. Första tee finns på baksidan av Kunskapsskolan. Banan letar sig även upp i förkastningsbranten på andra sidan Norrköpingsvägen.

Ett flertal av hålen är försedda med en främre tee för att underlätta för mindre erfarna spelare, vilka även kan rekommenderas nöja sig med att spela hålen 1-5, samt 15-18. De 9 hålen, (spelade från främre tee,) utgör den s k skolbanan och sträcker sig enbart över de gräsbeväxta ytorna i parken.

Aktuellt

Inga blogginlägg.

Beskrivning av bana

 • Adress

  Åstadalsvägen
  702 81 Örebro

 • Bana på karta

 • Anlagd

 • Korgar

  Latitude64

 • Antal hål

  0

 • Utkast

  Konstgräs

 • Landskap

  Hilly, a bit of elevation

 • Skyltar

  Egen gjorda

 • Typ av bana

  Park
  Skog

 • Underhåll

  Veckovis

 • Banansvarig

  Thomas Söderling, Peter Fredriksson

 • Designer

  KFUM Örebro Frisbee/ SFMSC

 • Gratis att spela/Pay-to-play

  Gratis att spela

 • Mer information

  http://www7.idrottonline.se/KFUMOrebroFrisbee-Frisbee/Discgolf/Banor/

 • Närmaste återförsäljare

Beskrivning av hål

Brickbergs DGB - Långa Tees

Brickbergs DGB - Korta Tees

5 recensioner för banan "Brickebergs DGB"

  Brickebergs dgb park/ skog. Spelad 20190711 Äntligen har jag haft möjlighet att spela denna pärla. Banan är beredd att straffa dig om du inte följer din plan. Hålen är välplanerade och har en tydlig profil. Många av hålen har flera möjliga kast, men en del har en tydlig riktning... För att bemästra den här banan behöver du förmodligen stå och nöta olika kast och discar för att hitta rätt. Men om du kaster defensivt och räknar snarare paren än birdies så kan du nog spela bra. Parkdelen är trevlig och till och med öhålet är väl balanserat med en kant runt om. Skogsdelen är den svårare delen och här gick vi lite fel och råkade spela några av hålen i fel ordning, så ha koll. Men det är också här du har banans profilhål. Tror att vilken bana som helst i Sverige skulle kunna tänka sig att ha vilket av dessa hål i sin arsenal. Många riktig, riktigt bra hål. Väl värd att åka långt för att spela. Banan kräver nog en hel del underhåll för att vara spelbar så tack till de eldsjälar som lägger så mycket tid och energi på en riktig bra bana.
  Halva banan är ganska öppen och lång och den andra halvan ligger i skog med riktigt smala hål. Jag gillar verkligen banan. Den öppna delen är riktigt rolig eftersom den är lite förlåtande. Man kan dra på ordentligt med sina drivers utan att omedelbart hamna i problem om man inte kastar spikrakt. Den del som ligger i skog är riktigt utmanande, men det finns alltid en tydlig väg framåt mot korg. Rekommenderas!
  Jag imponeras av Örebro gång på gång. Att sköta Brickeberg är ingen liten uppgift, med en slappare hantering hade banan varit fullständigt igenvuxen. Det är den inte, den är exemplariskt skött. Jag har spelat Brickeberg många gånger och sett utvecklingen från en halvdan 9-hålsbana med usla korgar till vad den är nu. En riktig utmaning där det gäller att spela smart. Biter du av mer än du klarar åker du på pisk. Kastar du bra och smart väntar birdien. En tuff utmaning, med faror på alla hål. En rolig bana att spela. Bra jobbat!
  En riktigt tuff bana från långa tees. Många luriga korgplaceringar! Par fyra och fem hålen är långa, men du behöver inte kunna kasta långt för att ha chans på birdie! Placeringen är viktigare än längd på denna bana. Ett stort plus för flera tees på varje hål! Spelad aug 2016.

Recension